ΠΡΟΦΙΛ

profil

Πέτρος Σοροπάνης (Ζωγράφος – Γλύπτης)

“Για να μην καταστραφούμε από τη γνώση, έχουμε την Τέχνη.” Φ. Νίτσε

Ο Πέτρος Σοροπάνης γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου του 1961, στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής και Μαθηματικών του Studien kolleg Κολωνίας (1979-1980) και σπούδασε Μηχανολόγος (1980-1983) στο Πολυτεχνείο του Έσσεν. Παράλληλα έγινε δεκτός στο Α’ τμήμα του Communication Design του Πανεπιστημίου του Έσσεν και παρακολούθησε τμηματικά, μαθήματα στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Ντύσσελντορφ. Από τις 4/6/1997 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Το 1979, ο Π.Σ. γνώρισε τυχαία μέσα σ’ ένα τραίνο τον Γιόζεφ Μπόις (J. Beuys), ο οποίος από τότε τον καθοδήγησε με τη φιλία του και τη διδασκαλία του. Στην πρώτη τους τυχαία αυτή συνάντηση, ο Πέτρος Σοροπάνης έχει αφιερώσει “Το τραίνο”, μία εγκατάσταση στο χώρο, που στήθηκε και παρουσιάστηκε στην Αθήνα απο τις 2 – 14 Οκτωβρίου του 1995, στην γκαλερί “TITANIUM”. Μοναδικός σκοπός στη ζωή του Πέτρου Σοροπάνη είναι κάποτε να πεθάνει. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Έργα του Πέτρου Σοροπάνη υπάρχουν στο μουσείο Βορρέ στο Αμερικάνικο κολέγιο Αθηνών, στο μουσείο Κοπελούζου και σε πολλές μικρές ή μεγάλες ιδιωτικές συλλογές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μόναχο, Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Κολωνία, Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Σίδνεϊ, Κολοράντο, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη κ.α

Έλληνες Ζωγράφοι – Σύγχρονοι έλληνες ζωγράφοι – Πίνακες ζωγραφικής – Γλυπτά. πινακεσ ζωγραφικησ   

Δείτε όλα τα έργα

Πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά & εγκαταστάσεις στο χώρο.  Για οποιαδήποτε πληροφορία Πατήστε εδώ.

 GALLERY